flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Моя робота – це частина мене

20 листопада 2018, 16:39

 

Синчук Ніна Михайлівна
старший секретар суду
 

        Свій трудовий шлях я  розпочала з 1993  року на посаді  друкарки Воловецького районного суду .  Так, це переважно «паперова робота», але дуже відповідальна. Це був час, коли кожна буква з надрукованого тексту документа мала вагу, оскільки не могла бути виправлена натисненням однієї клавіші на клавіатурі. Тому, робота потребувала зосередженості та концентрації уваги.

        На той час колектив суду складався з 5- ти осіб: голови суду, секретаря суду, секретаря судового засідання, судового виконавця та друкарки.

        У 1995 році штатна чисельність працівників суду збільшилася більш, ніж удвічі, тому мене було переведено на посаду старшого секретаря суду, а у 1997 році - на посаду секретаря судових засідань.

        Змінність посад, на яких доводилося працювати, полегшує виконання обов'язків старшого секретаря суду, яким я є на даний час , і які полягають в організації та забезпеченні належної роботи канцелярії суду, веденні діловодства в частині прийому, реєстрації та розподілу документів ,що надійшли до суду , перевірки правильності та  повноти оформлення справ  після їх розгляду ,контроль за своєчасною відправкою  справ зі скаргами , поданнями ,протестами до вищої ланки суду та витребуваних для перевірки порядком нагляду, контроль за своєчасним  та якісним  зверненням судових рішень до виконання.

        З огляду на значний трудовий стаж у Воловецькому районному суді (станом на 2018 рік становить 25 років) я можу зробити висновок, що від того, як кожний член колективу ставиться до оточення, до своєї роботи, залежить не тільки настрій колективу, а і його здатність виконувати певні завдання, працювати на результат.

        Саме це гасло «працювати на результат» асоціюється в мене з Білей Лесею Романівною - керівником Воловецького районного суду на пенсії- яка доклала чималих зусиль для формування саме такого відношення до виконання своїх обов'язків, за сумлінне виконання яких мене неодноразово нагороджено грамотами управління ТУ ДСА України в Закарпатській області.

        Не таємниця, що ефективність праці людини чималою мірою залежить від емоційного мікроклімату, що панує в колективі, адже на роботі ми проводимо більшу частину свого життя. Тому так важливо для кожного із нас відчути довіру і підтримку, тепло і людяність, згуртованість у міцному колі однодумців.

        Переконана, що різноманітні наші корпоративні заходи сприяють хорошому психологічному клімату і атмосфері дружнього співробітництва, а значить - і високим результатам роботи.

        Впевнена, що і в подальшому атмосфера, яка панує у Воловецькому районному суді, сприятиме реалізації потенціалу її працівників.

        Ми проводимо значну частину життя на робочому місці. Ба більше, на сьогодні багато хто з нас розширює роль роботи, і вона стає не просто платформою, де можна заробити гроші на життя, а місцем, яке забезпечує можливість для особистого зростання та самореалізації, якому не перешкоджає створення сім'ї, народження дітей, які в свою чергу, слугують стимулом для професійного самовдосконалення.

        Якихось важких моментів в роботі я назвати не можу. Навіть в період зі значним навантаженням (наприклад, наплив позовних заяв у справах «Діти війни») незадоволення обраною професією чи бажання її змінити не виникало.

        Звичайно, не можна оминути емоційне навантаження на роботі. Бувають різні ситуації і випадки, які потребують максимальної сконцентрованості, щоб правильно і швидко визначити порядок дій. Окрім того доводиться працювати з різними людьми. Є такі, що повчають нас, агресивно реагують на запитання, кричать, а тобі потрібно поводити себе стримано та спокійно, не зважаючи на якісь особисті проблеми чи переживання.

        З впевненістю можу сказати:  моя робота – це частина мене, і я задоволена обраною професією.