flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції (COVID-19)

23 листопада 2020, 16:35

        Президент Володимир Зеленський підписав Закон України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» .

       Закон доповнює статтю 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення частиною 2, передбачивши адміністративну відповідальність за перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину  без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно.

       Штраф становитиме від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 170 до 255 грн.

За не носіння на обличчі масок  будуть штрафувати  не лише правоохоронці, а й працівники  епідемічного контролю та представники органів місцевого самоврядування, адже саме на них покладається  здійснення контролю  за протиепідемічними  заходами. Саме це рішення про накладення штрафу можна буде оскаржити в суді.

       Закон набрав чинності 21 листопада 2020 року.