flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Яким має бути державний службовець?

13 січня 2021, 10:38

Яким має бути державний службовець? Набрали чинності нові Правила поведінки працівника суду

 

«Працівник апарату суду під час спілкування з відвідувачами повинен використовувати доступну термінологію, прагнути допомогти у розумінні стандартних судових процедур, не надаючи при цьому порад юридичного характеру».

Бути неупередженим, толерантним, ввічливим та виваженим  - ці та інші вимоги до працівників апарату суду містяться в оновлених Правилах поведінки працівника суду, які набрали чинності 1 січня цього року. Цей документ затверджений Рішенням Ради суддів України № 72 від 24 грудня 2020 року.

Правила встановлюють стандарти поведінки працівників апарату суду, які ґрунтуються на засадах доброчесності, дотриманні особистої та професійної етики і спрямовані на зміцнення авторитету, незалежності й ефективності судової влади задля підвищення суспільної довіри до суду.

Документ містить загальні вимоги до поведінки працівників апарату суду, якими вони повинні керуватися не лише під час виконання своїх професійних обов’язків, а й поза робочим часом.

З оновленими Правилами поведінки працівника суду можна ознайомитись на сайті Ради суддів України, за посиланням http://rsu.gov.ua/uploads/article/risenna-rsu-no-72-vid-241220-pro-3e28c37920.pdf