flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Моє життя в колективі

11 січня 2019, 15:52

 

Щербей Аліна Євгенівна

Секретар судового засідання

     Людина – істота соціальна. Дане твердження було давно сформовано і актуальне донині, з чим я повність згідна.

   Після закінчення ВНЗ я пройшла конкурс до Воловецького районного суду на посаду секретаря судових засідань.. Свою роботу у колективі суду розпочала у вересні 2012 року. Секретар судового засідання виконує цілу низку важливих функцій не тільки в організації і проведенні судового засідання, а й поза його межами. Обов‘язки секретаря судового засідання поділено на дві частини: обов‘язки визначені законом і обов‘язки, визначені головуючим по справі. Кожна людина, прийшовши на нову роботу проходить кілька рівнів адаптації. І першим із них є звикання до нового оточення, оскільки він відіграє неабияку роль у подальшій діяльності людини. Влитися в новий колектив було неважко, оскільки з ними була знайома раніше, так як проходила навчальну і переддипломну практику. Після офіційного прийняття на роботу моїм вчителем була хороша людина з немалим досвідом роботи на посаді секретаря судового засідання – Іванова Н.Я., яка і по сьогоднішній день мені допомагає.

      Працюючи секретарем судових засідань в судді, який зараз у відставці – Конепуд В.І., було легко. Він з першого дня нашої роботи допомагав мені, надавав цінні поради і підказки до яких я не одноразово поверталась. Робота секретаря судового засідання є відповідальною, як і будь яка посада в нашому суді, але водночас і цікава. секретар судового засідання виконує цілу низку важливих функцій не тільки в організації і проведенні судового засідання, а й поза його межами. Одночасно секретареві необхідно мати ще й дуже хорошу пам’ять, він повинен володіти навичками швидкого комп’ютерного набору, так як учасники судового процесу нічого не диктують, не чекають, поки секретар запише їхні слова.  Кожного дня спілкуючись із різними людьми необхідно вислухати кожного з них, а вони бувають різні. Деякі до всього відносяться з розумінням, але бувають і такі у спілкуванні з якими потрібно багато терпіння щоб пояснити чому саме таке рішення було прийняте. Багато людей вдячні за вирішення їхнього спору, але одна з сторін завжди не задоволена рішенням судді.Секретар судового засідання є обов’язковою фігурою процесу. Ця особа здійснює свої повноваження протягом усього часу розгляду справи в суді.

    Таким чином, від того, як кожний член колективу ставиться до оточення, до своєї роботи, залежить не тільки настрій колективу, а і його здатність виконувати певні завдання, працювати на результат.З підтримкою хорошого колективу проблеми не здаються такими страшними, завдання надважкими, а праця стає задоволенням.

      В хорошому колективі ти змінюєшся «ростеш» і професійно і морально.