flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День працівників суду

18 грудня 2019, 10:52

      «Не роботою єдиною…»

 

   

       Всі ми знаємо, що правосуддя України переживає сьогодні досить складний, можливо найважчий за всю свою історію, період. Роботу судів і суддів критично оцінюють нині як політики, державні високопосадовці, так і пересічні громадяни. В свою чергу судді заявляють про шалений тиск на суди з боку політиків та урядовців на найвищому державному рівні.    

        Незалежність суддів — один із фундаментальних принципів правової Держави. Демократичні суспільства за своїм визначенням не можуть існувати без належного та неупередженого правосуддя .  Права людини, верховенство права та незалежне правосуддя,  без сумніву,  належать до основних цінностей сучасної цивілізації.

        Однак, робота у суді - це постійне випробування на професійну майстерність , людську мудрість та вдале вирішення кофліктних ситуацій. У зв'язку із цим у працівників суду, як правило, відбувається накопичення негативних почуттів, емоційна та фізична втома. До перелічених проблем ще додається низьке матеріальне забезпечення та соціальна незахищеність працівників судової гілки з боку держави. Тому  апарат Воловецького районного суду  по мірі можливості  старається не допускати конфліктних ситуацій між працівниками і знімає втому та напругу екскурсійними подорожами.

        Так в 2018 році колектив суду відвідав  один із маєтків графства Шенборн, що знаходиться в с.Карпати,  Закарпатської області . В 2019 році вирішили вивчити та дослідити династію Габсбургів і відвідати Будапешт та Відень.  В сусідніх державах ми відчули спокійний, розмірений ритм життя, насолодилися  місцевими краєвидами та неперевершеною архітектурою міст, скуштували національні страви та напої. Позитивного емоційного сплеску надала прогулянка  у вечірньому Будапешті на кораблику по річці Дунай. Відвідавши у м.Відень  церкву св.Штефана  та смакуючи австрійського пуншу  всі відчули святковий передріздв»яний настрій, який привезли з собою в Україну.

       Воловецький районний суд Закарпатської області  всім щиро дякує за привітання та теплі слова з нагоди святкування професійного свята - Дня працівників суду!

     Ми ж, в свою чергу, хочемо передати всім  працівникам  Феміди привіт із сусідніх  країн - Угорщини та Австрії , де  провели два чудові вихідні дні та відзначили професійне свято.